Drylownica do wiśni i czereśni z przyssawką | 802002
Drylownica to praktyczne, manualne urządzenie do usuwania pestek z wiśni, czereśni czy oliwek. Niezwykle pomocna podczas przygotowywania owocowych przetworów oraz domowych trunków.
Podczas przygotowania przetworów z wiśni czy czereśni główny problem stanowi oddzielenie owoców od pestek. Dzięki drylownicy proces ten przebiegać będzie znacznie wydajniej, a Twoja kuchnia nie zostanie cała zapryskana sokiem.
Prezentowana manualna drylownica posiada mechanizm sprężynowy, wykonana została z wysokiej jakości tworzywa sztucznego oraz stali nierdzewnej, materiały posiadają atest zezwalający na kontakt z żywnością.
Urządzenie to pozwala w szybki i prosty sposób wydrylować wiśnie, czereśnie czy oliwki. Oddzielone pestki kierowane są do specjalnego pojemnika, który z łatwością opróżnisz, kiedy się napełni.
Do drylownicy dołączono aż 4 zapasowe gumki wymienne, dzięki czemu możesz używać sprzętu przez długi czas.
Wbudowany element mocujący umożliwia przytwierdzenie drylownicy do stołu lub blatu, dzięki czemu sprzęt będzie stabilny i nie będzie przesuwał się podczas użycia.
Drylownice łatwo rozłożysz na elementy i umyjesz je pod bieżącą wodą z dodatkiem detergentu.
Sposób użycia:
Przytwierdź drylownicę do stołu lub blatu.
Pod rynienką urządzenia ustaw naczynie na wydrylowane owoce.
Zasyp dozownik urządzenia wiśniami lub czereśniami i delikatnie nakieruj pojedyncze owoce na zagłębienie znajdujące się w tym dozowniku.
Delikatnie naciśnij tłok drylujący.
Pestki oddzielone zostaną do przeznaczonego na nie pojemnika, a wydrylowane owoce do przygotowanego naczynia.
Po skończonym użyciu rozłóż drylownicę na elementy, umyj, a następnie wysusz.