Kiełki 20g SOCZEWICA | TF1476
Kiełki soczewicy szczególnie polecane są dla kobiet w ciąży, gdyż dostarczają organizmowi kwasu foliowego - substancji ściśle związanej z prawidłowym rozwojem mózgu i układu nerwowego przyszłego dziecka.
Są doskonałym źródłem witaminy C, skutecznie przeciwdziałają zakażeniom wirusowym i mają działanie antynowotworowe. Błonnik pomaga usuwać toksyny z organizmu.
Kiełki soczewicy to bogate źródło: białka, witamin: B1, B2, PP oraz wielu niezbędnych składników jak: wapń, fosfor, żelazo, karoten - niezbędnych do właściwego funkcjonowania układu nerwowego, kostnego i naczyniowego.
Mogą je jeść osoby, które nie tolerują żelaza.
Kiełki soczewicy używa się jako dodatek do:
sałatek,
kanapek,
dań głównych,
past twarogowych.
Kiełki soczewicy są gotowe do spożycia przy długości około 1-2cm, po 3-6 dniach.
*Zdjęcie produktu ma charakter poglądowy. Różnice mogą dotyczyć jedynie kwestii wizualnej opakowania produktu.