Kiełki soczewicy szczególnie polecane są dla kobiet w ciąży, gdyż dostarczają organizmowi kwasu foliowego - substancji ściśle związanej z prawidłowym rozwojem mózgu i układu nerwowego przyszłego dziecka. Są doskonałym źródłem witaminy C, skutecznie przeciwdziałają zakażeniom wirusowym i mają działanie antynowotworowe. Błonnik pomaga usuwać toksyny z organizmu. Kiełki soczewicy to bogate źródło: białka, witamin: B1, B2, PP oraz wielu niezbędnych składników jak: wapń, fosfor, żelazo, karoten - niezbędnych do właściwego funkcjonowania układu nerwowego, kostnego i naczyniowego. Mogą je jeść osoby, które nie tolerują żelaza.
Kiełki soczewicy używa się jako dodatek do: sałatek, kanapek, dań głównych, past twarogowych. Kiełki soczewicy są gotowe do spożycia przy długości około 1-2cm, po 3-6 dniach.
*Zdjęcie produktu ma charakter poglądowy. Różnice mogą dotyczyć jedynie kwestii wizualnej opakowania produktu.
Parametry:
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.