Saletra potasowa do peklowania mięs 20g SAL
Symbol:
914948
Dostępność:
Mało
2
szt.
6.17
Zamówienie telefoniczne: 729643074 Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu:
24 godziny
Cena przesyłki:
12
- Przydatna podczas produkcji domowych wędlin - saletra to obok soli kuchennej podstawowy dodatek przy peklowaniu mięsa
- 1 opakowanie = ponad 6 kg mięsa - na każdy 1 kg mięsa stosuj 3 g saletry!
- Kształtuje smak i aromat mięsa - peklowanie wpływa uszlachetniająco, nadaje specyficzny smak, zapach oraz wpływa na lepsze zachowanie prawidłowej barwy mięsa
- Dłuższa trwałość domowych wyrobów - saletra ma działanie utrwalające - możesz zatem dłużej cieszyć się smakiem ulubionych mięs i potraw!
- Bezpieczne i zdrowe konserwowanie - silne działanie bakteriostatyczne i bakteriobójcze saletry pozwala na ochronę domowych wyrobów przed rozwojem bakterii szczególnie Clostridium botulinum, czyli bakteriami jadu kiełbasianego.